iDeal aanvragen voor online betalingsverkeer

Als u online zaken doet, heeft u te maken met online betalingen. Voor de meeste Nederlanders is iDeal de favoriete betaalwijze. Het is bekend bij het grote publiek, betrouwbaar en werkt met alle grote Nederlandse banken.

Bij de meeste banken heeft u de mogelijkheid om betalingen via iDeal af te handelen. iDeal werkt drempelverlagend voor veel consumenten. Het is dus niet alleen praktisch, maar levert ook meer verkoop op. Om uw klanten via iDeal te laten betalen, moet u dit eerst aanvragen.

iDeal aanvragen: Hoe werkt dat?

Er zijn twee manieren om iDeal aan te vragen. De eerste is direct bij uw bank. De tweede is bij Ingenico ePayments, uw Payment Service Provider. We leggen de verschillen aan u uit.

iDeal aanvragen bij uw bank

Het klinkt als een logische stap om iDeal aan te vragen bij uw bank. De betalingen komen immers binnen op uw bankrekening. Na de aanvraag regelt uw bank dat u uw klanten via iDeal kunt laten betalen. De bank heeft meestal echter niet de technische kennis in huis om u te helpen bij het implementeren van iDeal op uw website. Dat betekent dat u daarvoor alsnog contact moet opnemen met een andere partij, zoals uw webbouwer.

iDeal aanvragen bij een payment provider

U kunt ook iDeal aanvragen bij Ingenico ePayments, uw Payment Service Provider. Bij ons regelt u uw contracten voor iDeal én andere betaaloplossingen centraal. Vanzelfsprekend storten wij alle betalingen zo snel mogelijk op uw bankrekening.

Als Payment Service Provider ondersteunen we u met het implementeren van iDeal op uw website. We bieden bijvoorbeeld verschillende e-commerce-plug-ins die u eenvoudig installeert in uw webshop. Ook zijn we beschikbaar voor ondersteuning voor het bedrijf dat uw website bouwt en onderhoudt.

Veel voordelen voor uw klant en uzelf

Als u iDeal aanvraagt, vereenvoudigt u het betalen voor uw klanten. Maar dat is niet het enige. Ook zelf heeft u baat bij iDeal. Voor uw klanten is de belangrijkste reden misschien wel dat het een betrouwbare betaalwijze is. Uw klant doet een overschrijving via zijn of haar eigen bank. Daarnaast zitten er aan het betalen via de bankrekening geen hoge kosten.

Transacties worden direct verwerkt door Ingenico ePayments, dus het geld staat snel op uw rekening. iDeal is een gegarandeerde betaling; er is geen risico op betalingen die achteraf geannuleerd worden vanwege een te laag saldo of een krediet waarvan het maximum bereikt is.

Wilt u iDeal aanvragen bij Ingenico ePayments?

Bent u overtuigd en wilt u voortaan betalingen via iDeal aanbieden aan uw klanten? We helpen u graag om de drempel te verlagen en om meer online omzet te halen.

iDeal aanvragen is eenvoudig: meld u aan voor een gratis testaccount of laat uw gegevens achter, zodat we contact met u kunnen opnemen. We beantwoorden uw vragen graag.