Lokaal denken is essentieel voor internationale groei

Als het om online betalingen gaat, heeft elk land heeft zijn eigen voorkeuren en gewoonten. Deze zijn in de loop der tijd voortgekomen uit lokale omstandigheden en vinden vaak hun oorsprong in offline winkelen.
Als die gewoonten er eenmaal zijn, houden mensen eraan vast. Mensen betalen het liefst op de manier die ze kennen en vertrouwen en als ze in een browser ook nog in hun eigen valuta kunnen betalen, is de kans veel groter dat ze een aankoop doen.

Geen markt is hetzelfde

Over de betaalvoorkeuren en -gewoonten in landen is veel informatie beschikbaar, maar het is best lastig om het allemaal uit te zoeken. Daarom hebben we de beste gegevens gebundeld in een hapklaar formaat: onze eGuide “INTERNATIONAAL GROEIEN - ONLINE CROSS-BORDER BETALINGEN IN EUROPA”.

Hierin vind je nuttige statistieken over locale koopgewoonten. Wist je bijvoorbeeld dat 42% van de Britse consumenten hun aankoop niet voltooien als ze op de afrekenpagina hun voorkeursbetaalwijze niet zien? In Duitsland en Frankrijk is dat met respectievelijk 37% en 36% zowat hetzelfde.

Ook lees je in de gids dat 46% van de Belgische consumenten al aankopen over de grens heeft gedaan. En dat iDEAL in Nederland met afstand de populairste betaalmethode is: 65% van de consumenten kiest voor deze manier van betalen. In het Verenigd Koninkrijk wordt voornamelijk met creditcard betaald: 63% van de producten en diensten wordt op die manier gekocht.

Met deze informatie krijg je inzicht in onbekende markten en in de koopgewoonten van de consumenten op wie je je wilt richten. Door gebruik te maken van deze gegevens kun je de betaalwijzen aanbieden die in jouw interessante markten het meest gangbaar zijn.

Wij maken het je gemakkelijk

In traditionele providermodellen moet je met elke partij een contract sluiten en rechtstreeks meerdere betaalmethoden integreren. Daardoor heb je te maken met meerdere rapportageformaten, moet je meerdere betaalvoorwaarden in je boekhouding beheren en bij problemen met meerdere personen contact opnemen.

Ingenico’s full-service aanbod maakt het je gemakkelijk. Wij bieden één oplossing om aan al jouw behoeften te voldoen en één contactpersoon om je te helpen bij de groei van jouw bedrijf. Met minimale stress en kosten kun je meerdere betaalwijzen accepteren, met slechts één contract je administratie verminderen en dankzij een snelle afwikkeling je financieel beheer optimaliseren. Bovendien krijg je één rapportagebestand voor eenvoudige afstemming op jouw boekhouding.

De oplossingen van Ingenico bieden de 14 belangrijkste betaalmethoden, zodat jouw klanten betalen zoals zij dat willen: via internationale betaalkaarten, binnenlandse betaalkaarten, realtime bankieren en betaalwallets.

Denk je erover om je bedrijfsactiviteiten internationaal uit te breiden? Vermijd dan de valkuilen met onze handige e-gids over cross-border betalingen.

Vraag het eBook aan

Ray Bak, Director of Sales voor het UK, Nederland en België (Ingenico Retail SMB)

Ray Bak is Director of Sales voor het VK, Nederland en België (Ingenico Retail SMB). Ray heeft behalve expertise op het gebied van betaalmethoden ook ervaring met e-commerce en werkt niet alleen samen met grote, maar ook met kleine en middelgrote bedrijven.

Sinds 2009 werkt hij voor Ingenico en heeft hij verschillende functies vervuld: eerst als Sales Manager, waarna hij opklom tot Country Manager Nederland, en daarna als Manager Key Account in België en Nederland. Ray kwam in 2017 als Country Manager weer bij het Nederlandse team en is onlangs benoemd tot Regional Director Sales Northern Europe.

Ray voltooide in 1998 zijn studie ‘General Management’ aan de Hogeschool in The Netherlands.

Ray Bak