Wat gebeurt er als iemand op betalen klikt?

Betalingen maken deel uit van ons dagelijks leven, of je nu ondernemer bent of klant. Maar hoeveel weet je eigenlijk over betalingen? En weet je wat er allemaal komt kijken bij een vlekkeloze betaalervaring? 

Bij elke online transactie zijn een groot aantal partijen betrokken om het geld snel en veilig van de klant naar de bankrekening van de ondernemer te sturen. Wanneer je als bedrijf inzicht hebt in dit proces kun je verbeteringen doorvoeren voor een betere customer experience en bij problemen op het juiste moment ingrijpen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder storingen en lagere kosten.

Lees meer over hoe je jouw betaalinstellingen kunt optimaliseren voor betere prestaties.

VERWERKING VAN BETALINGEN

Simpel gezegd wordt in een betaalproces de transactie tussen een merchant en klant verwerkt. Bij het uitvoeren van een betaling worden betaalgegevens, zoals creditcardgegevens, doorgestuurd van de klant naar de voorkeursbankrekening van de webshop. 

Laten we, om te begrijpen hoe het betaalproces in zijn werk gaat, eens kijken naar de verschillende partijen en hun rol in dit proces. 

Meer weten

BETAALMETHODEN

Creditcards, debetkaarten, bankoverschrijvingen, mobiele wallets... Bij het opzetten van een webshop is het essentieel dat je bepaalt welke betaalmethoden je gaat aanbieden. Niet alleen omdat je een breed aanbod aan methoden wilt aanbieden, maar ook omdat je met bepaalde methoden je omzet kunt optimaliseren. 

Lees meer over de verschillen tussen de betaalmethoden en welke methoden het meest geschikt zijn voor jouw e-commercebedrijf.

Meer weten

SHOPPING CARTS

Als je een van de populaire shopping carts zoals Magento, Shopify of Presta Shop gebruikt, kun je betalingen accepteren via onze plug-and-play-extensies. Al onze plug-ins voldoen aan de eisen van PSD2, voor een veilige betaalervaring.

Maak het jezelf makkelijk en probeer onze plug-ins uit, zo kun jij je focussen op jouw bedrijf!

Meer weten

CONVERSIE

Goed presteren is essentieel bij betalen: kleine details kunnen een grote invloed hebben op je conversie en inkomsten. Aangezien alle bedrijven verschillend zijn, is het cruciaal om naar je eigen gegevens en data te kijken om kansen te identificeren.

Groei verder en maak kennis met onze business intelligence-tool en tips zodat jij  je betaalsinstellingen kunt optimaliseren. 

Meer weten

PSD2 – veiliger en beter uitgevoerde betalingen

De Second Payment Services Directive van de EU is in januari 2018 van kracht geworden en is bedoeld om te zorgen voor consumentenbescherming bij alle betaalmogelijkheden en ter bevordering van een nog opener en concurrerender betaallandschap.

PSD2 en Strong Customer Authentication (SCA): dit is wat je moet weten ... 

Meer weten

WAAROM INGENICO??

PSD 2 compliant

Wij regelen de overeenstemming met PSD2, zodat jij je op de ontwikkeling van je bedrijf kunt richten.

Toegang tot betaalexperts

Profiteer van de specialistische kennis van onze betaalexperts.

Lokale ondersteuning

Onze lokale experts zijn wereldwijd actief en staan voor je klaar als dat nodig is.


Ongeëvenaarde fraudebescherming

Op basis van echte merchant- en fraudegegevens nemen onze algoritmen betere en slimmere beslissingen en gaan ze frauduleuze activiteiten tegen.

Ultieme stabiliteit

Een ongeëvenaarde uptime en jaarlijks miljarden verwerkte transacties.

Flexibele en veilige integratie

Voor developers zijn er genoeg voordelen, bijvoorbeeld de beveiligde plug-ins, in-app betaalmodules en op API gebaseerde maatoplossingen.


Vraag vandaag nog een gratis evaluatie van je betaalprestaties aan

Neem contact op

Ben je al klant en heb je hulp nodig?

Het support team van Ingenico is er om je te helpen. Lees meer over populaire onderwerpen en vind de informatie die je kan helpen bij het instellen van je ePayments account. 

Support site